Ideile simple care au adus milioane

Fiecare dintre obiectele care ne inconjoara sunt nascute de la o simpla idee. Imaginate de o singura persoana si dezvoltate mai apoi de mai multe, aceste concepte au fost mai apoi transformate si au adus milioane de lei inventatorilor sai.

Chiar daca un numar mare din aceste vise initiale au parut absurde la inceput si publicul a parut uneori destul de sceptic, antreprenorii care au stat in spatele lor, au avut fara doar si poate ultimul cuvant in ceea ce le priveste.

Velcro. Unul din cele mai populare sisteme de inchidere a fost imaginat in anii 1950. Un succes care inca nu a fost egalat.

O sticla care se poate rasturna. Aceasta idee s-a impus drept un lucru evident si logic. Dar totusi, Heinz a revolutionat sectorul condimentelor in anul 2002, cu o sticla supla si inversabila.

Post-it. O inventie care a facut minuni si continua sa mai faca. Micile hartii colorate care se pot lipi peste tot sunt inca omniprezente in lumea birourilor.

Pansamentul. Inca din anii 1920, aceste benzi adezive nu mai parasesc trusele de prim ajutor.

Elasticele colorate. Aceste bucati de cauciuc colorat au transformat in intregime adeptii fabricarii de bratari. Este chiar posibil sa creezi diferite obiecte cu ajutorul lor.

Smiley. Smiley-ul galben si “zambaret” este o inventie care apartine lui Harvey Ball si care dateaza din anul 1963. Smiley Company detine dreptul asupra acestui simbol de foarte multa vreme, cu exceptia Statelor Unite.

Papucii Crocs. La origine, papucii acestia se foloseau pentru a fabrica vapoare. Si pana la urma au ajuns sa aiba o multime de adepti in lumea intreaga.

Ondamania. Este o jucarie extrem de clasica care se datoreaza lui Richard James, care a imaginat-o in anul 1943. Acest arc colorat a fost vandut de atunci in milioane de exemplare.

Lasă un răspuns