Călătorește în siguranță cu copilul

O data deveniti parinti, oamenii nu isi mai imagineaza viata fara copii, nici macar o mica vacanta. Cele cateva zile petrecute departe de casa pot fi deopotriva placute pentru parinti si pentru copii, insa pot fi si neplacute daca parintii nu isi iau masurile de siguranta din timp si nu se ocupa de toate chestiunile esentiale.

A placa la drum cu un copil, indiferent de varsta acestuia implica mult mai multe, nu numai simpla impachetare a hainelor. Pe toata durata concediului, copiii vor incerca sa fie si chiar vor reusi sa fie in centrul atentiei. Fie ca este vorba de o calatorie cu masina personala, cu un mijloc de transport in comun sau cu avionul, numarul familiilor cu copii care aleg sa plece pentru cateva zile este in continua crestere.

Inainte de a pleca cu copiii la drum, fie in tara sau in strainatate, parintii trebuie sa ia fiecare obiectiv ca pe o adevarata provocare. Cei care planuiesc o vacanta alaturi de prichindei trebuie, in primul rand, sa rezerve din timp camera de hotel sau din cadrul unei pensiuni, tinand cont de posibilitatea de a servi masa, de prezenta unui loc special amenajat de joaca pentru copii sau de apropierea de cele mai importante obiective – fie ca este vorba de plaja sau partia de schi.

De asemenea, parintii trebuie sa isi indrepte atentia catre cele mai bune locuri din avion, tren sau mijlocul de transport utilizat. Copiii adora sa stea la geam si sa priveasca frumusetile oferite de natura.

Totodata, inainte de a pleca in concediu cu copiii, parintii trebuie sa impacheteze nu numai hainutele cu care se vor schimba (intotdeauna un rand in plus de haine nu strica, tinand cont ca cei mici se murdaresc foarte repede), ci si medicamente (pentru situatii de urgenta – dureri de burtica, febra, varsaturi, tuse), prosoape (este bine ca cel mic sa nu foloseasca prosoapele de la hotel), produsele de igiena, jucariile preferate.

Calatoriile cu copii mici reprezinta o adevarata provocare pentru parinti insa concediile sunt mult mai frumoase, timpul trece mult mai repede si mai placut cu cei mici prin preajma iar amintirile vor ramane in suflet si in aparatul foto multi ani.

Lasă un răspuns